Skip to main content

Sjok-king tips

Google afbeelding SEO tips

Om de zichtbaarheid van je inhoud in Google Afbeeldingen te verbeteren, moet je je richten op de gebruiker door een fijne gebruikerservaring te bieden: maak pagina’s in de eerste plaats voor gebruikers, niet voor zoekmachines. Hier zijn enkele tips:

  • Zorg voor een goede context: Zorg ervoor dat je visuele inhoud relevant is voor het onderwerp van de pagina. We raden aan om alleen afbeeldingen weer te geven die een originele waarde aan de pagina toevoegen. We raden vooral pagina’s af waar noch de afbeeldingen noch de tekst originele inhoud zijn.
Google afbeelding SEO
Plaats afbeeldingen waar mogelijk in de buurt van relevante tekst.
  • Optimaliseer de plaatsing: Plaats afbeeldingen waar mogelijk in de buurt van relevante tekst. Als het zinvol is, plaats dan de belangrijkste afbeelding bovenaan de pagina.
  • Neem geen belangrijke tekst op in afbeeldingen: Vermijd het insluiten van tekst in afbeeldingen, vooral belangrijke tekstelementen zoals paginakoppen en menu-items, omdat niet alle gebruikers deze kunnen openen (en paginavertaalprogramma’s niet werken op afbeeldingen). Om de maximale toegankelijkheid van je inhoud te garanderen, houd je tekst in HTML en geef je alt-tekst voor afbeeldingen.
Neem geen belangrijke tekst op in afbeeldingen
Maak informatieve sites van hoge kwaliteit
  • Maak informatieve sites van hoge kwaliteit: Goede inhoud op je webpagina is net zo belangrijk als visuele inhoud voor Google Afbeeldingen – het geeft context en maakt het resultaat beter bruikbaar. Pagina-inhoud kan worden gebruikt om een tekstfragment voor de afbeelding te genereren en Google houdt rekening met de kwaliteit van de pagina-inhoud bij het rangschikken van afbeeldingen.
  • Maak apparaatvriendelijke sites: Gebruikers zoeken op Google Afbeeldingen meer vanaf hun mobiel dan vanaf hun desktop. Daarom is het belangrijk dat u uw site ontwerpt voor alle apparaattypen en -formaten. Gebruik de Mobile-Friendly Test om te testen hoe goed uw pagina’s werken op mobiele apparaten en krijg feedback over wat er moet worden verbeterd.
Maak apparaatvriendelijke sites
Maak een goede url structuur
  • Maak een goede URL-structuur voor uw afbeeldingen: Google gebruikt zowel het URL-pad als de bestandsnaam om uw afbeeldingen te begrijpen. Overweeg om uw afbeeldingsinhoud zo te organiseren dat URL’s logisch worden opgebouwd.

Instagram.